Bli med på Roverway 2024

Roverway 2024 arrangeres i Norge fra 22. juli til 1. august 2024. Temaet for leiren er North of the Ordinary. 

Leiren er todelt. De første dagene får deltakerne muligheten til å utforske en selvvalgt rute (“path”) i mindre grupper. Rutene vil går over hele Sør-Norge og etter fem dager samles alle til en felles leir i Stavangerområdet. 

Er du mellom 16 og 22 år i 2024? 

Da kan du bli med på Roverway. Gjør deg klar til tidenes roverleir! 

Er du over 22 år i 2024? 

Du kan fortsatt delta. Bli med som IST (internasjonalt stabsmedlem). 

Ønsk Europa velkommen til Norge - bli med i vår Padlet! 

Vi vil høre fra deg! Skriv en liten hilsen fra stedet du bor, kanskje med et bilde? Hva er det europeiske rovere kan glede seg til å oppleve i Norge? Ta også en kikk på hilsner fra andre land - utforsk kartet

Hva er Roverway? 

Sommeren 2024 har speidere mellom 16 og 22 år, kalt rovere, muligheten til å bli med på en fantastisk roverleir. Deltakerne blir kjent med mange andre kulturer gjennom flere tusen andre rovere fra Europa. Mye moro og deling av erfaringer, kunnskap og ideer er viktige stikkord. Turene vil avsluttes i hovedleiren i Stavangerområdet. 

De første dagene på Roverway 2024 får roverne muligheten til å utforske en rute (path) sammen med andre rovere fra flere land. Deltakerne kan velge blant en rekke ulike ruter rundt i Norge, med forskjellige temaer, slik at alle skal få så gode og unike opplevelser som mulig, og bli kjent med norsk natur og kultur. Etter fem dager langs de ulike rutene samles alle til felles leir i nærheten av Stavanger.

Roverway er ett av de mest populære speiderarrangemente i Europa med 5000-6000 deltakere og har tidligere vært arrangert i blant annet Finland, Island, Italia, Portugal, Frankrike og Nederland. 

Roverway er laget av rovere for rovere!

Arranger en path

Kano, seiling, hengekøye, ungt lederskap, historie eller fjelltur er bare noen av mange muligheter! Gira på å vise 40-50 rovere fra Europa hva Norge har å by på? Og samtidig bli kjent med internasjonal speiding? Arranger en path!

Bli med i planleggingen av Roverway! 

Ønsker du å bidra til speiderhistorien? Trenger du en ny utfordring? Kjenner du speidere fra hele organisasjonen og er flink til å få dem med på gode ideer? Bli med i Planning Team for Roverway!

KFUK-KFUM-speiderne og Norges speiderforbund arrangerer sammen Roverway 2024. Leiren blir laget av rovere for rovere! Roverway er for speidere (rovere) mellom 16 og 22 år. Her blir deltakerne kjent med mange andre kulturer gjennom flere tusen andre rovere fra Europa.  


Hovedkomiteen er nå satt og nå vi leter etter folk til å bidra i planleggingen som stab. 


Klar for en utfordring? 

Vi leter etter deg som har masse erfaring og deg som er helt fersk med et brennende ønske om å lære mer. Vi leter etter deg som er engasjert og har lyst til å gi tusenvis av europeiske rovere en god og uforglemmelig opplevelse i Norge. 


Er du over 26? 

Bli med i planleggingen, du også! Vi trenger erfaringen og tankene dine. NORTH of the Ordinary blir det bare når vi jobber sammen, alle sammen! 


Hva får du av støtte?

Alle etater ledes av flinke og engasjerte rovere med et brennende ønske om å lage TIDENES Roverway. Du vil følges tett opp av leder og nestleder for etaten din, samt din komiteleder. Vi har gode verktøy fra liknende prosjekter som hjelper oss godt på vei. 


Hva vil du bidra med? 

Prosjektet organiseres i følgende etater: 


Forsyning: Uten mat og drikke, duger ikke helten. Det stemmer også for Roverway! Er du lei av kjip mat på leir? Da er denne etaten for deg! Sammen med en fin gjeng kan du planlegge menyen for leiren, bestille inn varer til for eksempel kiosken eller tacofredag.


HMS og beredskap: Tenker du deg om to ganger før du gjør noe risky? Eller vet du ihvertfall at du burde gjøre det? Da er kanskje HMS og Beredskap noe for deg. Deres hovedoppgave er å sørge for at dere ikke får bruk for førstehjelpskunnskapene deres;) Andre ting etaten skal jobbe med er helse, hygiene, sikkerhet, brann og beredskap.


Teknisk og logistikk: Roverway skal ta deltakere med rundt i hele (sør) Norge. I logistikk etaten får du utfordret strategispill egenskapene dine i real life! Hovedoppgaven er å få deltakere fra forskjellige paths i hele Norge til Stavanger, dette innebærer samarbeid med buss, tog, båt og kanskje fly! Videre ønsker vi å vise deltakerne Rogaland og Stavanger fra sin beste side, så vi behøver å komme oss rundt i rogalandsområdet også! 


Kommunikasjon: I kommunikasjonsetaten får du jobbe med Roverway sin visuelle profil, promotering, kommunikasjon innad i Norge og ut i Europa. Dessuten får du leke deg med og planlegge åpnings- og avsluttningsleirbål, få erfaring som presse, lage innhold til leirens sosiale medier og eviggjøre fantastiske øyeblikk gjennom video eller foto!


Administrasjon: Har du kontroll på flyten av dokumenter, påmelding, rutiner? Kan du holde hånden til hele staben, hjelpe oss å holde litt orden? Da kan du være her! Her kommer du til å bli utfordret i  hvordan vi kan tilrettelegge leiren for et europeisk samhold, passe på gjester som for eksempel speidersjefen, ordføraren, kongen (har ikke fått bekreftelse på at han kommer enda), ellers kan du jobbe med IKT. 


Paths: Den første delen av leiren deles deltakerne opp i internasjonale tropper på 40-50 rovere og drar på paths (tematur) i fem dager. De ulike paths skal ha ulike temaer og arrangeres i hele Sør-Norge, fra Lindesnes til Trondheim. Vi søker dere som er glade i å padle kano, seile, gå på brevandring, fjelltur, hengekøyetur og vil ta med deg flere på en tur utenom det vanlige. Og deg som nettopp kom på enda flere natur eller kulturopplevelser som kan være rammen for en «path» eller et flott sted. 


Program: Lyst til å vise rovere fra hele Europa hva Norge har å by på? Det kan du gjøre i programetaten! Sammen lager dere et fett program, helt utenom det vanlige, med moro fra morgen til kveld! Dere legger føringene! Vi trenger deg som er kreativ, leken og vet hva rovere liker å drive med.


Du er vel klar for en utfordring?

Dette blir skikkelig gøy! Meld din interesse for å være stab her, så vil en av oss ta kontakt med deg. 

Spørsmål? 

Ta kontakt med leirsjef, Simmen Karoliussen, på roverway@kmspeider.no.

Photo: Enrique Leon // Roverway2018