Bli med i planleggingen!

KFUK-KFUM-speiderne og Norges speiderforbund arrangerer sammen Roverway 2024. For å kunne realisere dette trenger vi hundrevis av engasjerte, erfarne, lærevillige og herlige frivillige. Bli med på eventyret, du også! 

Arranger en path!

De første dagene på Roverway 2024 får roverne muligheten til å utforske en rute (path) sammen med andre rovere fra flere land. Deltakerne kan velge blant en rekke ulike ruter rundt i Norge, med forskjellige temaer, slik at alle skal få så gode og unike opplevelser som mulig, og bli kjent med norsk natur og kultur. Etter fem dager langs de ulike rutene samles alle til felles leir i nærheten av Stavanger

Pathene arrangeres av speidergrupper, roverlag, kretser og engasjerte rovere og kommer til å være spredt rundt i landet fra Trøndelag og sørover. Deltakerne vil være delt opp i tropper bestående av patruljer fra flere forskjellige land. Hver tropp bestå av omtrent 40-50 europeiske rovere.

Som path-arrangør får du støtte og veiledning av vårt path-koordineringsteam! Vi bidrar med: 

Vi søker leder og nestleder for logistikk

I logistikk etaten får du utfordret strategispill egenskapene dine i real life! Leder og nestleder er medlemmer av Hovedkomiteen. 

Leder og nestleder i logistikketaten er både hovedansvarlige for å følge opp etaten som har ansvar for transport fra path til hovedleir, under og rundt hovedleiren og avslutningsvis til Sola og Stavanger sentrum ved avreise. Dessuten har dere ansvar for parkering for busser, biler og båter ved hovedleiren. 


Leder og nestleder for logistikketaten er ansvarlig for å bygge logistikketaten for å gjennomføre dette, følge opp fremdrift, økonomien og bidra til at også logistikk blir North of the Ordinary på Roverway 2024. Leder og nestleder utgjør også en del av hovedkomiteen og er derfor med på månedlige møter, og noen helgesamlinger, for å jobbe tverretatlig og kvalitetssikre prosjektet. 


Har du lyst til å bli med på eventyret eller kjenner noen som passer? Send en mail til post@roverway.no snarest. Vi gleder oss til å høre fra deg!


Lurer du på noe? Ta kontakt med tuva.moholdt@roverway.no 

Vi søker leder og nestleder for torg

Lag tidenes møteplass for unge voksne fra hele verden! Leder og nestleder er medlemmer av Hovedkomiteen. 

Torg er en koordineringsetat som har hovedasvar for utformingen, planleggingen, koordineringen og gjennomføringen på torget i hovedleiren. Her skal det være små scener, diverse kafeer, butikker, infotorg, førstehjelpstelt, kontigenttelt og mye mye mer. Alt dette organiseres av ulike etater fra Roverway og eksterne fra ulike steder i Europa. Det blir derfor mye spennende kommunikasjon med både nasjonale og internasjonale speidere. 


Leder og nestleder for torg er hovedansvarlige for dette arbeidet. Det innebærer å bygge opp en etat som kan gjennomføre arbeidsoppavene nevnt over og sørge for at det gjøres innenfor gitte økonomiske rammer og med en god fremdrift for å sikre at også torget på Roverway 2024 blir North of the Ordinary. Leder og nestleder er også en del av hovedkomiteen og er derfor med på månedlige møter, og noen helgesamlinger, for å jobbe tverretatlig og kvalitetssikre prosjektet. 


Har du lyst til å bli med på eventyret eller kjenner noen som passer? Send en mail til post@roverway.no snarest. Vi gleder oss til å høre fra deg!


Lurer du på noe? Ta kontakt med tuva.moholdt@roverway.no 

Vi søker path safety-koordinator!

HMS og beredskap leter etter et strukturert hode med brennende engasjement for at europeiske speidere skal ha en trygg opplevelse på path i norsk natur. Er det deg?

Arbeidsoppgaver, samarbeid og arbeidsmengde 

Etaten for HMS og beredskap søker nå etter en erfaren leder som skal ha ansvar for å utarbeide og lese gjennom risikovurdering av Path-delen av Roverway. Paths skal foregå de første dagene, hvor deltakerne blir satt i grupper på ca.40 deltakere. Gruppen gjennomfører mini-leir med aktiviteter en plass i Norge før de transporteres til Stavanger-området for å delta på hovedleiren. I tillegg til utarbeidelse og gjennomlesing, vil du fungere som en hjemmeleder dersom noe skjer på path. Din oppgave vil da være å svare beredskapstelefonen, sette i gang prosedyrer og henvise videre til HQ på leiren. Du vil derfor fungere som et bindeledd mellom Path-etaten, HMS-og beredskapsetaten. 


Arbeidsmengde vil variere i perioder. Frem til sommeren skal etaten gå gjennom WAGGS, WOSM og speiderne i Norge sine sikkerhetskrav og utarbeide rutiner. Høsten vil brukes til å lese gjennom risikoanalyser fra Path etaten. Sommeren 2024 vil du ha arbeid første halvdel av Roverway, frem til deltakerne har kommet seg til leiren i Stavanger-området. 


Kompetanse

Det er ønskelig at du har erfaring som hjemmeleder/gruppeleder/leder på leir tidligere.


Egenskaper

Du er strukturell og trives med administrativt arbeid. 


Hva skal til for å lykkes?

Ønske om å jobbe selvstendig og grundig samtidig som du samarbeider godt med begge etatene.


Noe for deg? 

Er dette noen for deg, eller noen du kjenner? Har du spørsmål? Ta kontakt eller tips leder for HMS og beredskap, Ole Martin Bjelland (ole.martin.bjelland@roverway.no

Bidra i en etat!

Er du klar for en utfordring? Vi trenger erfaringen og tankene dine. NORTH of the Ordinary blir det bare når vi jobber sammen, alle sammen! 

Vi leter etter deg som har masse erfaring og deg som er helt fersk med et brennende ønske om å lære mer. Vi leter etter deg som er engasjert og har lyst til å gi tusenvis av europeiske rovere en god og uforglemmelig opplevelse i Norge. 


Hva får du av støtte?

Alle etater ledes av flinke og engasjerte rovere med et brennende ønske om å lage TIDENES Roverway. Du vil følges tett opp av leder og nestleder for etaten din, samt din komiteleder. Vi har gode verktøy fra liknende prosjekter som hjelper oss godt på vei. 


Hva vil du bidra med? 

Prosjektet organiseres i følgende etater: 


Forsyning: Uten mat og drikke, duger ikke helten. Det stemmer også for Roverway! Er du lei av kjip mat på leir? Da er denne etaten for deg! Sammen med en fin gjeng kan du planlegge menyen for leiren, bestille inn varer til for eksempel kiosken eller tacofredag.


HMS og beredskap: Tenker du deg om to ganger før du gjør noe risky? Eller vet du ihvertfall at du burde gjøre det? Da er kanskje HMS og Beredskap noe for deg. Deres hovedoppgave er å sørge for at dere ikke får bruk for førstehjelpskunnskapene deres;) Andre ting etaten skal jobbe med er helse, hygiene, sikkerhet, brann og beredskap.


Teknisk og logistikk: Roverway skal ta deltakere med rundt i hele (sør) Norge. I logistikk etaten får du utfordret strategispill egenskapene dine i real life! Hovedoppgaven er å få deltakere fra forskjellige paths i hele Norge til Stavanger, dette innebærer samarbeid med buss, tog, båt og kanskje fly! Videre ønsker vi å vise deltakerne Rogaland og Stavanger fra sin beste side, så vi behøver å komme oss rundt i rogalandsområdet også! 


Kommunikasjon: I kommunikasjonsetaten får du jobbe med Roverway sin visuelle profil, promotering, kommunikasjon innad i Norge og ut i Europa. Dessuten får du leke deg med og planlegge åpnings- og avsluttningsleirbål, få erfaring som presse, lage innhold til leirens sosiale medier og eviggjøre fantastiske øyeblikk gjennom video eller foto!


Administrasjon: Har du kontroll på flyten av dokumenter, påmelding, rutiner? Kan du holde hånden til hele staben, hjelpe oss å holde litt orden? Da kan du være her! Her kommer du til å bli utfordret i  hvordan vi kan tilrettelegge leiren for et europeisk samhold, passe på gjester som for eksempel speidersjefen, ordføraren, kongen (har ikke fått bekreftelse på at han kommer enda), ellers kan du jobbe med IKT. 


Paths: Den første delen av leiren deles deltakerne opp i internasjonale tropper på 40-50 rovere og drar på paths (tematur) i fem dager. De ulike paths skal ha ulike temaer og arrangeres i hele Sør-Norge, fra Lindesnes til Trondheim. Vi søker dere som er glade i å padle kano, seile, gå på brevandring, fjelltur, hengekøyetur og vil ta med deg flere på en tur utenom det vanlige. Og deg som nettopp kom på enda flere natur eller kulturopplevelser som kan være rammen for en «path» eller et flott sted. 


Program: Lyst til å vise rovere fra hele Europa hva Norge har å by på? Det kan du gjøre i programetaten! Sammen lager dere et fett program, helt utenom det vanlige, med moro fra morgen til kveld! Dere legger føringene! Vi trenger deg som er kreativ, leken og vet hva rovere liker å drive med.


Du er vel klar for en utfordring?

Dette blir skikkelig gøy! Meld din interesse for å være stab her, så vil en av oss ta kontakt med deg. 

Spørsmål? 

Ta kontakt med leirsjef, Simmen Karoliussen, på roverway@kmspeider.no.

Photo: Deborah Ognøy // Gnist 2022